Bíbor vörös színű merlot vörösbor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel, szőlő, enyhe feketeribizli és gyengéden szilvás tónussal.
Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a buja gyümölcsösséget. A fajta könnyedebb, közepes testű, önálló fogyasztásra sarkalló lágy, gyümölcsökben gazdag változata.
A pincészet egyik olyan bora, amelyik szépen képes visszaadni a friss szőlő és a szüret illatát.
Díjak:
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst
Ez a gyönyörű Kadarka ízében és illatában a 2020-as évjárat melegségét és a kiváló bácskai feketeföld gazdagságát hordozza.
Fakádban erjesztettük, majd tölgyfahordóban érleltük, hogy bársonyos, fűszeres legyen. Hajós-Bajai Borvidék, rövid másodtöltésű barrique hordós érlelésű prémium bor.
Díjak:
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany
Kiegyensúlyozott meggypiros színű Hajós-Bajai Kékfrankos vörösbor. Bársonyos illatában meggy, étcsokoládé, pici mandula és többféle pörkölési jegy. Szájban igazi, lendületes kékfrankos sok szép savval, meggyel, eleganciával és könnyedséggel. Hosszú lecsengésében érett meggy uralkodik egy csipetnyi fűszerpaprikával.
Díjak:
Bíbor színű Cabernet Sauvignon bor. Illatában erdei gyümölcsök sokasága mediterrán fűszerekkel. Ízében a málnás-ribizlis jegyek uralkodnak. Sok szép sav és visszafogott tannin engedi érvényesülni a gyümölcsösséget.
A bordeaux-i fajta könnyedebb, önálló fogyasztásra sarkalló, közepesen testes gyümölcsökben gazdag változata.
Koch Pincészet, borotai pince.
Díjak:
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst
Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - ezüstérem
Cabernet Franc. A fűszeres-paprikás illat jegyeken áthatoló intenzív meggyesség az első élmény. Élénk savak, kerek tanninok, az életkorhoz képest meglepő lágyság jellemzi a bort. Elsőre a jó ivóbor kategóriájába tartozik. Kis férfias kesernyésség, közepes test mutatkozik. Kortyolgatva, szellőztetve illatában dió jelenik meg, így aztán újra kell kezdeni a kóstolást. A fajta itt a kedves arcát mutatja.
Díjak:
Gilbert & Gaillard International Challenge 2022: aranyérem
"Darányi Ignác Emlékére" borverseny: arany
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: arany
Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique
Mély bíbor színű Hajós-Bajai Cabernet Sauvignon Barrique vörösbor. Fűszeres illat, azután szellőztetéssel egyre több gyümölcs, csonthéjas érkezik, azután kávé és étcsokoládé, s mindezt finom vanília lengi be. Szájban a fajta piros húsú gazdagsága jelenik meg a málnától az áfonyáig. Komplex, mégis inkább gyümölcsös bor. Talán itt mutatkozik meg leginkább a borász igénye: mindenek előtt a szőlő zamata uralkodjék, s ha lehet, ezt támogassa az érlelés. Hosszú lecsengésében tüzek és fűszerek - tökéletes összhangban.
Díjak:
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany
A selection kadarka a legjobb minőséget adó dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozással termelt szőlőből készített vörösbor. Gyors, rövid hordós érlelés miatt friss, gyümölcsös, mégis bársonyos és kedves ízű bor.
A borászat egyik kedves vörös tétele, a hozamkorlátozásnak köszönhetően igazi kadarkás fajta jellemzőkkel.
Díjak:
XXV. Jubileumi Kadarka Nemzetközi Nagydíj Borverseny: Aranyérem
Fiatalos, gyümölcsös száraz kékfrankos vörösbor, amit 15-16 °C-on, magyaros ételekhez, pörköltekhez, fűszeres sültekhez ajánlunk. Sötét rubin szín, kellemes illat mely összhangban van beltartalmi értékeivel.
Fahordós érlelésű karakteres Cabernet Sauvignon vörösbor. Az egyik legkiválóbb kékszőlő fajta mely magába gyűjtötte a rengeteg napfényt, a feketeföld gazdagságát, valamint a gondos törődést a szőlőben és pincében. Fogyasztása 16-18 °C-on ajánlott.
Díjak:
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: ezüst
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: ezüst
© 2023 Koch Borászat. Honlapkészítés