Hajós-Bajai Sauvignon Blanc. Könnyed és reduktív fajtajelleges fehérbor. Illatában vágott fű, zöldalma és citrusok jelennek meg, ízében karakteres savszerkezettel. Könnyű saláták, halas ételek mellé ajánljuk fogyasztását.
Selection Irsai Olivér fehérbor
A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott Irsai Olivér szőlőből készült bor. Elegáns, illatában a bodza és a fehér virágok dominálnak. Ízében telt és gyümölcsös száraz fehérbor.
Csabagyöngye és a Pozsonyi fehér fajtákból nemesített Magyar szőlőfajta.
Koch&Evans Hajós-Bajai Chardonnay 2021
Az Újvilág és az Óvilág fehérborainak legizgalmasabb stíluselemeiből megalkotott krémesen telt, sokrétű Chardonnay.
Keksz, vaj, vanília, szerecsendió és ananász aromák együttese, kiegyensúlyozott szerkezet és sok éves érlelési potenciál jellemzi.
Koch Csaba borász és Evans Victoria sommelier közös pince munkájának tökéletes bora.
Olaszos temperamentum, friss gyümölcsösség, vibráló savak jellemzik. Stílusában könnyed, mégis izgalmasan egyedi, magában hordozza a mediterrán életérzést. Olaszrizling és rajnai rizling fehérborok házasítása. Közepesnél nagyobb testű, parányi maradék cukorral, igazi művészi cuvée.
A zöld-zöld sárga színű olajos mozgású Chardonnay bor nagy testet ígér. Széna, kis zöld alma, egres, majd szellőzést követően érett szőlő illat jelentkezik. Szájban valóban nagy a test, de nem elég széles a savszerkezet. De ez talán nem is baj. Összbenyomást tekintve elegáns, úri, tekintélyes bor.
A 15-ös alkohol és a hordós érlelés révén a fehérborok között elgondolkodtató, különleges chardonnay született a Hajós-bajai borvidéken.
A Koch Organic borok sorában a második fehérbor az Ister, nevét a Duna görög nevéről kapta. Vegyszermentes termesztés és adalékanyagmentes borkészítésnek köszönhetően, a természetes gyümölcsösség dominál illatában és ízében is.
A Magyar szőlőtermesztés természetes kvalitásai ideálisak a környezetkímélő ökológiai növénytermesztésre. A védett klímájú Kárpát-medence optimális feltételei jobban megfelelnek a biodinamikus szőlő termesztési szempontjainak, mint a külföldi országok hasonló termőhelyei.
Cserszegi Fűszeres száraz fehérbor
Ez a cserszegi fűszeres igazán friss és gyümölcsös, illata citrusos, ízében a roppanó szőlőszem üdesége köszön vissza. Könnyed, száraz fehérbor. 11-12 °C-on fogyasztása salátákhoz, tésztaételekhez ajánlott.
A borászat legnagyobb területen termelt szőlőfajtájából készült gyümölcsös bor.
Díjak:
V. Országos Irsai Olivér Bor-és párlatverseny: arany
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: arany
Korszerű technológiával készített, fajtajelleges, ízben és zamatban gazdag, harmonikus fehérbor. 11-12 °C-ra hűtve fogyasztását főtt, párolt húsokhoz, sültekhez sós tésztákhoz ajánljuk. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések kiváló kísérője. Minőségi közepesen testes száraz Chardonnay.
Díjak:
"Darányi Ignác Emlékére" borverseny: arany
Virágzó tavaszi rét illatát, szikrázó napsütés vidámságát, az irsai olivér friss gyümölcsös roppanó üdeségét zártuk e palackba. Szabadítsa ki és élvezze ezt az érzést! Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott.
A pincészet egyik sokak által keresett, közkedvelt terméke.
Hajós-Bajai Cserszegi Fűszeres
Zöldes sárga bor. Illatában egres és bodza, valamint az asszonyos teltség ígérete. Szájban dallamos savak, komplexitás. A fajta és a technológia találkozása: megőrzött elsődleges illatok, ízek és aromák - mégsem parfüm, mégsem egysíkúság, hanem szép, egészséges, erőtől duzzadó extra teltség.
Díjak:
Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - aranyérem
Zöldes sárga színű, olajos mozgású Chardonnay bor. Illatában széna, vanília, körte, tökmag, krémesség. Ízében vajasság, teltség, fűszeresség. Némi fahéj és gyömbér teszi főúrivá a bor komplexitását. Hosszú lecsengésében csipetnyi ánizs és cherry.
Nem könnyű bor. Hozzáértőknek való. Prémium, testes száraz Chardonnay fehérbor .
Díjak:
Magyarország 2021 Legjobb Újbora Borverseny - ezüst-érem
© 2023 Koch Borászat. Honlapkészítés