Az Ice Wine természetes édes jégbort Rajnai Rizling szőlőfajtából készítettük, amit -9 Celsius fokon szüreteltünk 2019 december elsején. Erre az időre a szőlőszemek kellőképpen betöppedtek és a fagy hatására a bogyókban jégkristályok képződtek, melyek préseléskor nem kerültek a mustba. A fagyott szemekből csak lassan folydogál ki a must, mely rendkívül illatos és gyümölcsös.
Fahordós érleléssel és gondos odafigyeléssel készült minőségi jégbort teljes szívvel ajánljuk 12-14 Celsius fokon fogyasztva.
0,375 l 12% Vol 2019
Díjak:
XI. Bayer Borverseny: Ice Wine Jégbor (2007) Aranyérem
November végén kézzel szüretelt, majd kíméletesen feldolgozott és kis fahordóban érlelt (hóbor) édes fehér desszertbor. Mazsolás, gyümölcsös illatával és ízével igazi élmény. Fogyasztása 11-22 C-on ajánlott, desszertek kiváló kísérője.
Minimum egyszeri fagy vagy havazást követően szüretelt, emiatt vizet vesztett, koncentrált sav és cukortartalmú késői szüretelésű szőlőből készített természetes édes fehébor.