A legjobb dűlőkből válogatott, kézzel szüretelt, terméskorlátozott tétel. Elegáns, illatában a bodza és a fehér virágok dominálnak. Ízében telt és gyümölcsös.
A Szenes dűlőben termett, terméskorlátozott, kézzel szüretelt, válogatott tétel. Virágos, citrusos illatok, szép savak és ásványosság jellemzi.
A Szenes dűlőben termett, terméskorlátozott, kézzel szüretelt, válogatott tétel. A talaj magas humusz és mész tartalma miatt gazdag illat és ásványosság jellemzi.
Hajós-bajai Chardonnay Brut 2016
Méthode traditionnelle
Fehér, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű pezsgő
Tradicionális palackos erjesztésű
Olaszos temperamentum, friss gyümölcsösség, vibráló savak jellemzik. Stilusában könnyed, mégis izgalmasan egyedi, magában hordozza a mediterrán életérzést. Olaszrizling és rajnai rizling házasitása.
Ez a cserszegi fűszeres igazán friss és gyümölcsös bor, illata citrusos, ízében a roppanó szőlőszem üdesége köszön vissza. Könnyed, száraz fehérbor. 11-12 °C-on fogyasztása salátákhoz, tésztaételekhez ajánlott.
Díjak:
XXI. Országos Cserszegi Fűszeres és az V. Országos Irsai Olivér Bor-és párlatverseny: arany
XXVI. Felső-Bácskai Borverseny: arany
XIX. Nemzetközi Vince-napi Borverseny: arany
Korszerű technológiával készített, fajtajelleges, ízben és zamatban gazdag, harmonikus fehérbor. 11-12 °C-ra hűtve fogyasztását főtt, párolt húsokhoz, sültekhez sós tésztákhoz ajánljuk. Családi összejövetelek, baráti beszélgetések kiváló kísérője.
Díjak:
\\\\\\\\\\\\\\\"Darányi Ignác Emlékére\\\\\\\\\\\\\\\" borverseny: arany
Virágzó tavaszi rét illatát, szikrázó napsütés vidámságát, friss gyümölcs roppanó üdeségét zártuk e palackba. Szabadítsa ki és élvezze ezt az érzést! Fogyasztása 10-12 °C-on ajánlott.
Zöldes sárga bor. Illatában egres és bodza, valamint az asszonyos teltség ígérete. Szájban dallamos savak, komplexitás. A fajta és a technológia találkozása: megőrzött elsődleges illatok, ízek és aromák - mégsem parfüm, mégsem egysíkúság, hanem szép, egészséges, erőtől duzzadó teltség.
Zöldes sárga színű, olajos mozgású bor. Illatában széna, vanília, tökmag, krémesség. Ízében vajasság, teltség, fűszeresség. Némi fahéj és gyömbér teszi főúrivá a bor komplexitását. Hosszú lecsengésében csipetnyi ánizs és sherry. Nem könnyű bor. Hozzáértőknek való.
A klasszikus zöld-zöld sárga színben megjelenő olajos mozgás nagy testet ígér. Illatában széna, kis zöld alma, egres, majd szellőzést követően érett szőlő jelentkezik. Szájban valóban nagy a test, de nem elég széles a savszerkezet. De ez talán nem is baj. Összbenyomást tekintve elegáns, úri, tekintélyes bor. A 15-ös alkohol és a hordós érlelés révén elgondolkodtató, tekintélyes chardonnay született Hajós térségében.
Száraz, oltalom alatt álló eredetmegjelölésű fehérbor.
© 2016 Koch Borászat. Design